Din økonomi

Økonomi veldig viktig. Spesielt din private økonomi er det viktigste for deg. Det snakkes mye om hvordan det går med økonomien i verden og hvordan forskjellige lands økonomi går. Dette er vel og bra, og noen ganger ganske interessant å følge med på. Verdensøkonomien er en større del av våre privatliv enn tidligere. Ting kan skje i en del av verden å få en konsekvens en annen del av verden. Et typisk eksempel på dette er når arbeidskraft blir flyttet fra et land til et annet land. Man ser titt og ofte at jobbene blir flyttet for eksempel fra Norge til andre land som for eksempel Kina, Vietnam og Kambodsja. Grunnen til at man flytter disse jobbene er fordi det koster mye mindre penger å betale arbeiderne i disse landene. Det kan derfor lønne seg for deg som jobber i en bedrift å følge med på arbeidsmarkedet i denne type bedrift.

Din økonomi

Når du lage en oversikt over din økonomi vil du raskt se, som du allerede vet, at du har gjeld og at disse lånene koster penger. Det finnes flere måter å ordne lån på slik at de blir billigere. En måte å redusere kostnaden din på lån er å ta opp et nytt lån som er billigere, og bruke dette billige lånet på og betale det dyrere lånet. Dette kalles refinansiering og forbrukslån er perfekte for dette. Du kan også bytte bank, og refinansiering og forbrukslån er kanskje et bankbytte. Du kan også gå til banken din og be om å få lavere rente. Det er ingenting i veien for å prute.

 

Forsikring

Er du er redd for at noe skal skje med deg og din helse? Det forstår vi godt. Det finnes gode løsninger for personer som blir syke hvor staten kommer inn og støtter personer økonomisk som ikke kan jobbe. Dette er en av fordelene med å bo i Norge. Vi har Nav som vi kan belage oss på. Du har sikkert mange forsikringer. Kanskje har du forsikret huset og bilen. Har du noen gang tenkt på at du kan forsikre deg selv? Grunnen til at mange forsikrer seg selv er fordi de er redd for å bli syke eller uføre. Blir du syk eller for en eller annen grunn ikke kan jobbe, da kan det godt hende at du ikke får samme sum penger av staten enn det du ville ha fått om du hadde fortsatt å jobbe i din stilling. På denne måten kan du betale en veldig liten sum penger hver måned for å være sikker på at du som person får den inntekten du har skapt livet ditt på. Det finnes mange utsatte grupper som burde tenke på forsikring av inntekt. Har du kone og småbarn eller er du ung, da kan det fort svi veldig hvis du plutselig mister flere 100.000 kr. fordi du kun kan få de satsene som Nav kan tilby deg.